Bouwmethode

U kunt uw nieuw woonhuis door eVilla® laten bouwen in diverse bouwsystemen. Uiteraard kunnen de aannemers van eVilla® uw woning traditioneel bouwen, dus met gemetselde binnenmuren, maar er zijn ook andere bouwsystemen die interessant zijn zoals bijvoorbeeld staalframebouw. eVilla® heeft ruime ervaring met dit systeem en kan het van harte aanbevelen.

Deze bouwmethode heeft voor u als gebruiker veel voordelen:

  • het is energiearmer (bijna passief) door dikkere isolatielagen;
  • er is een betere kierdichting;
  • de ventilatiekanalen kunnen groter worden uitgevoerd en worden daardoor muisstil;
  • het bouwsysteem wordt helemaal op de tekentafel voorbereid met als gevolg een korte bouwtijd.

Maar ons credo is: u bepaald!

eVilla® adviseert u graag over de diverse bouwsystemen.

Installaties

In bespreking met de installatieafdeling van eVilla® wordt u op de hoogte gebracht van de nieuwste technieken en ontvangt u een advies over welke installatie het beste aan uw wensen voldoet.

Ventilatie

Ventileren in een energiearme of energie-neutrale woning kan op diverse manieren wordt uitgevoerd. In elke ruimte van uw nieuwe woning is er de mogelijkheid om dit met de draai-kiepramen te doen. In veel gevallen wordt er tegenwoordig ook een zogenaamd balansventilatiesysteem toegepast. Dit systeem werkt erg goed als het om besparen van energie gaat. Reeds opgewekte warmte wordt in een wisselaar weer teruggegeven aan de verse lucht welke uw woonhuis binnenstoomt. Daarnaast zijn er de systemen welke werken op basis van roosters in de kozijnen. Om energiearm te opereren moeten deze dan samenwerken met de ventilatie-unit. Er zijn nu systemen waarbij in de roosters ook een voorverwarming is gemonteerd.

Verwarming

Bij een energieneutrale woning hoort ook een passende installatie. Voor het verwarmen van uw nieuwe woonhuis is het belangrijk dat er een lage temperatuur verwarming wordt toegepast. Vaak is dat een vloerverwarming maar het kan ook met laag temperatuur radiatoren. De verwarmingstoestellen zijn in diverse uitvoeringen, prijzen en terugverdientijden, bijvoorbeeld een gas CV, lucht en aardwarmtepompen en thermodynamische systemen.

Warm water

Warm water kan worden gemaakt met de gas Cv-ketel maar ook met een zonneboiler. Ook met warmtepompen en thermodynamische systemen kunt u warm water maken. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan eVilla® een terugverdienmodel voor u opstellen. Op basis daarvan kunt u uw keus bepalen.

Elektriciteit

Om helemaal energie-neutraal te worden kunt u zelf elektriciteit opwekken. Dat gebeurt meestal door middel van het toepassen van PV panelen. De panelen kunnen worden geïntegreerd in het ontwerp voor uw woning.

Nog meer informatie omtrent energie en installaties vindt u op de
 energie efficiency pagina.